Milyen állást, munkahelyet válasszak? – Karriertanácsadás fiataloknak

A probléma

Nyomasztó tud lenni a pályaválasztás, a sok lehetőség, vagy épp annak hiánya, a választás felelőssége, az én életem, de merre tovább gondolata. Mindenfelől érkeznek az elvárások: iskola, szülők, család, barátok, közösségi média, és általában a környezet, amelyben élünk. Számos kérdés felmerül bennünk, miben vagyok jó, miben vagyok tehetséges, mi illik a személyiségemhez, mit tudnék hosszú távon csinálni, mi van, ha megunom, és mást szeretnék csinálni, hogyan fogjak bele, van-e elég akaraterőm a megvalósításához. Szerencsések vagyunk, ha kapunk megerősítő visszajelzést, miben vagyunk jók, mire érdemes figyelni, azonban van, amikor mindez nem elérhető számunkra. Sőt sokszor a támogatás, a felénk mutatott hit is terhes tud lenni.

A program

A karrier tanácsadás program kifejezetten fiatalok számára lett kialakítva, azokra a témákra fókuszálva, ami a fiatal generációt foglalkoztatja. Csoportos foglalkozás,a melyet természetesen lehet egyéni keretek között folytatni. A csoport előnye, hogy látod, mások milyen problémákkal küzdenek, mit tettek már, hogy ezeket megoldják, mi bizonyult hatékonynak, mi kevésbé, te is meg tudod osztani másokkal saját élményeidet. Tudtok egymásnak ötleteket adni, tudtok közösen gondolkodni, beszélgetni, mindezt szakember segítségével. Mindemellett minden csoport közösségépítő is, új ismeretségekre, kapcsolatokra ad lehetőséget.

Amit érintünk: személyiség, milyen vagyok, milyen a stílusom, saját élmények, nehézségek, elakadás, önbizalom, testbeszéd, benyomáskeltés, különböző foglalkozások, iparágak milyen kompetenciákat, készségeket, tudást igényelnek, mi illik hozzám, mi nem, mit akarok, mit nem, mit szeretnének mások tőlem, és miért, döntéshozatal, konkrét lépések.

Miért jó ez nekem?

Mert a program segít megfogalmazni, mit akarsz, mi illik hozzád, merre érdemes elindulnod, hogyan kezeld a környezeted és saját elvárásaidat, az ebből adódó nehézségeket és konfliktusokat.

Miben más?

Gyakorlatias. Kézzel fogható tudást ad. Bevált módszeren alapul, épít a csoportdinamikára. Több pillére van, minden olyan eszközt tartalmaz, amire szükséged lehet, pl. személyiség, viselkedés alapú kérdőívek, terv a jövőre nézve. Bevonhatod a környezetedet is, szülők, család, barátok, kitaláljuk a számodra legmegfelelőbb módszert és utat.

Miért velem?

Mert pszichológusként látom a mélyebb összefüggéseket, tudok támpontokat adni, mire érdemes figyelni. Humán erőforrás szakemberként többszáz interjú és kompetenciafejlesztés, munkakörök kialakítása van a hátam mögött, látom, tapasztalom, mire van szüksége a vállalatoknak. Tanácsadóként vezetőket, vállalatokat támogatok, napi szinten látom a kihívásokat, és azt, mire van szükségük ahhoz, hogy ezeket a kihívásokat kezeljék.

FONTOS: Amennyiben érdekel a program, úgy érzed, neked szól, fontosnak tartod a jövőd miatt, de vagy te, vagy a szüleid nem tudják megengedni maguknak, akkor is vedd fel velem a kapcsolatot, és egész biztos találunk megoldást.

Helyszín, időpont, keretek

A program a belváros szívében van, létszámtól függően két helyszínen kerülnek megrendezésre, Budán a Frankel Leó utcában, illetve Pesten a Klauzál téren. A program után lehet kiegészítő szolgáltatásokat is igénybe venni, például szülőkkel, családtagokkal tanácsadás, beszélgetés, vagy összetettebb problémák esetén karriermenedzsment tanácsadást, pszichológia tanácsadást.

Időtartam: fél napos workshop + előzetes feladatok egyéni ütemezésben

Ár: 10.000 Ft/fő

A program 6 fő jelentkezése esetén indul.

Jelentkezz még ma!

ha gondolod, így is el tudsz érni